Ga naar hoofdinhoud
Badkamermeubel

Optimale Hoogte van een Badkamermeubel: Tips & Richtlijnen

Het kiezen van de perfecte badkamerinrichting gaat niet alleen over design en kleur. Functionaliteit is even belangrijk. Een van de meest voorkomende vragen die wij krijgen, is: “Hoe hoog moet ik mijn badkamermeubel ophangen?” Laten we dieper ingaan op dit onderwerp en ontdekken hoe u de beste hoogte voor uw badkamermeubel kunt bepalen.

Standaardhoogte van een badkamermeubel

De meest gangbare hoogte voor een badkamermeubel ligt tussen 80 en 95 cm. Dit is een comfortabele hoogte voor de meerderheid van de mensen. Het is belangrijk om te overwegen of u een wastafel of waskom gebruikt, want deze keuze heeft invloed op de hoogte van installatie.

Verschil tussen een wastafel en een waskom

Een wastafel is geïntegreerd in het badkamermeubel, terwijl een waskom bovenop het blad wordt geplaatst. Dit betekent dat als u een waskom kiest, het badkamermeubel zelf iets lager moet zijn. Stel dat uw waskom 30 cm hoog is en u wilt het meubel op 90 cm hoogte hebben, dan zou de bovenkant van het meubel op 60 cm moeten komen.

Waterleidingen: een belangrijk detail

Bij de installatie van een badkamermeubel moet ook rekening worden gehouden met de waterleidingen. Als u bijvoorbeeld een meubel van 85 cm hoog kiest, zou u idealiter willen dat de waterleidingen zich op ongeveer 65 cm bevinden. Als u overweegt uw meubel iets hoger te hangen, vergeet dan niet om de waterleidingen dienovereenkomstig aan te passen.

Individuele behoeften

Niet iedereen heeft dezelfde lengte. Voor langere mensen kan het comfortabeler zijn om het badkamermeubel iets hoger op te hangen. Het belangrijkste is dat het badkamermeubel op een hoogte wordt geplaatst waarop u zich prettig en op uw gemak voelt.

Badkamermeubel Op Maat: De ideale oplossing

Het voordeel van een Badkamermeubel Op Maat is dat u niet gebonden bent aan standaardmaten. Hier bij Elise Meubelen hebben we de expertise in huis om een meubel te creëren dat perfect bij uw wensen en behoeften past. Of u nu een specifiek Wastafelblad op maat of een unieke Spiegel op Maat zoekt, wij staan klaar om u te helpen.

Hoe een perfect Wastafelblad op maat het verschil kan maken

Het wastafelblad is vaak het middelpunt van de badkamer en kan een grote impact hebben op de algehele uitstraling van de ruimte. Een Wastafelblad op maat biedt u de mogelijkheid om precies de look en feel te kiezen die u wenst. Bovendien kunt u het blad zo ontwerpen dat het naadloos aansluit bij de rest van uw badkamerinterieur.

Een ander belangrijk aspect is de functionaliteit. Met een op maat gemaakt wastafelblad kunt u kiezen voor speciale functies, zoals ingebouwde opbergruimtes of speciale afwerkingen die de levensduur van het blad verlengen.

Conclusie

Het ophangen van uw badkamermeubel op de juiste hoogte draagt bij aan het comfort en de functionaliteit van uw badkamer. Door rekening te houden met uw persoonlijke behoeften en voorkeuren, zorgt u voor een harmonieuze en ergonomische badkameromgeving. En als u kiest voor maatwerk, zoals de oplossingen die Elise Meubelen biedt, bent u verzekerd van een badkamermeubel dat perfect bij u past.

Neem vandaag nog contact met ons op; wij verwijzen u door naar een van onze vertrouwde dealers bij u in de buurt!

Back To Top