Ga naar hoofdinhoud
HOEVEEL STROOM VERBRUIKT EEN QUOOKER?

Hoeveel stroom verbruikt een Quooker?

De Quooker is een populaire keuze onder moderne Nederlandse keukens, die direct kokend water levert. Maar wat betekent dit voor het stroomverbruik en hoeveel mensen gebruiken het?

Hoeveel stroom verbruikt een Quooker? (keuze van de redactie)

 • Totale jaarlijkse consumptie: 511 kWh
 • Jaarlijks standby-verbruik:   87,6 kWh
 • Jaarlijks verbruik door daadwerkelijk gebruik: 423,4 kWh
 • Verbruik van 511 kWh (met energieprijzen van augustus 2023) met €0,40 per kWh, dan kost een Quooker aan stroom €204,40 per jaar.

Dieper in de details:

 • Stand-by Modus: In stand-by modus verbruikt een Quooker minder stroom dan een ouderwetse waterkoker.
 • De Quooker is in staat om water tot wel 100 graden celcius te genereren
 • Quooker is in 1987 opgericht in London
 • Quooker heeft meer dan 500 mederwerkers
 • De Quooker wordt het meest verkocht in eind December
 • De grootste markt voor de Quooker is in Denemarken, daarna Oostenrijk en Tsjechië
 • Het hoofdkantoor van Quooker zit in
 • Aantal Gebruikers: Naar schatting hebben 500.000 Nederlandse huishoudens een Quooker in hun keuken geïnstalleerd.
 • Populariteit: elke dag schaffen honderden huishoudens een Quooker aan

Recente data

In Juni 2023: Quooker produceert momenteel 120.000 Quookers per jaar en heeft meer dan 4000 dealers. Hun omzet verdubbelt elke drie jaar. Ze zijn gevestigd in landen zoals Nederland, België, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Ierland, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong, Spanje, Israël, Portugal en Italië. Hoewel gevestigd in deze landen, kunnen hun producten ook worden gekocht en verzonden naar vele andere landen.

Een waterverwarmer zoals de Quooker slaat water op tot een temperatuur van 110°C en houdt dit vervolgens constant warm. Voor een gemiddeld huishouden van drie personen, dat dagelijks ongeveer 10 liter heet water verbruikt, ligt het jaarlijkse energieverbruik voor het opwarmen van het water op 423 kWh en voor het handhaven van de temperatuur op 87,5 kWh. Dit komt neer op een jaarlijks totaal van 511 kWh.

Zoekopdrachten in Google

Quooker Graph 

Quooker vs waterkraan’ Graph 

Meer over Moderne Keukens:

Bent u geïnspireerd door de efficiëntie en innovatie van de Quooker? Ontdek dan de nieuwste trends en designs in moderne keukens op onze website. Bij Elise Meubelen zijn we er trots op de meest stijlvolle en functionele keukens aan te bieden die perfect passen bij geavanceerde apparaten zoals de Quooker. Ontdek onze collectie moderne keukens en transformeer uw kookruimte vandaag nog!

Conclusie

De Quooker heeft zichzelf bewezen als een onmisbaar onderdeel van de moderne Nederlandse keuken. Niet alleen vanwege het gemak van direct kokend water, maar ook vanwege zijn energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele waterkokers. Met een stijgende trend in gebruik en een aanzienlijk lager jaarlijks stroomverbruik is het duidelijk waarom zoveel Nederlandse huishoudens kiezen voor de Quooker. Gecombineerd met de stijlvolle en functionele keukenontwerpen van Elise Meubelen, biedt de Quooker een perfecte mix van technologie en design voor elke keukenliefhebber.

Back To Top