Ga naar hoofdinhoud
keukentrends 2023

Nieuwe visie op keukentrends 2023: Tijdloos, stijlvol en functioneel

In dit artikel delen we onze inzichten over de belangrijkste keukentrends voor 2023. We belichten trends vanuit verschillende perspectieven en bespreken nieuwe mogelijkheden voor uw keukenontwerp. Grijze keukens staan op het punt om net zo populair te worden als de zwarte keukens van de afgelopen jaren. De reden is simpel: grijs is veelzijdig. Of u nu een moderne sfeer wilt met hoogglans grijs, of iets stoerders zoals antraciet of een betonlook, grijs biedt alle mogelijkheden. We zien dat grijs in 2023 een van de belangrijkste keukentrends zal zijn.

Grijze keukens

De kracht van cominaties: zwart en hout

Hoewel zwart niet uit de mode raakt, zien we dat het steeds vaker wordt gecombineerd met andere kleuren of materialen. Een prachtige ontwikkeling is de combinatie van zwart met hout. Hout voegt een rustige, natuurlijke uitstraling toe aan de zwarte keuken. Wij geloven dat de mooiste combinaties worden gemaakt met notenhout. Notenhout heeft een rijke, donkere kleur en brengt warmte en luxe in de ruimte. Het kan perfect gecombineerd worden met zwarte elementen voor een strakke, moderne look, of op zichzelf staan voor een meer traditionele, gezellige uitstraling.

Moderne zwarte keuken

Minimalisme en rust in keukendesign

Het stimuleren van een sfeer van rust wordt gezien als een van de belangrijkste keukentrends voor het jaar 2023. Dit kan bereikt worden door te kiezen voor natuurlijke materialen. Twee keukenstijlen waarin deze materialen subtiel terugkomen, zijn Japandi en Marmer Look keukens.

Japandi is een combinatie van Scandinavisch en Japans design, beide gericht op minimalisme. Bijvoorbeeld, overweeg terrazzo keukenbladen of een houten keuken met verticaal geplaatste latten. Bij Marmerlook keukens wordt minimalisme gecreëerd door marmerlook elementen te gebruiken, zoals een aanrechtblad of achterwand.

Luxe Keukens

Creëer sfeer met wandverlichting

Een andere trend die we zien is het gebruik van wandverlichting om sfeer toe te voegen aan de keuken. Designverlichting, zoals die van Jansen en de Bont met Gesture Control, kan de verlichting aanpassen van werk- naar sfeerverlichting, waardoor gemakkelijk de beste lichtsetting voor elke situatie wordt gecreëerd.

Elise Meubelen Keuken

Keukenapparatuur wordt steeds slimmer

We hebben al gesproken over de trend van grijze keukens, het samenspel tussen zwart en hout, het belang van minimalisme en de aantrekkelijkheid van natuurlijke tinten. Maar de keukentrends van 2023 gaan verder dan alleen het esthetische aspect. Een andere belangrijke trend die we zien, is de ontwikkeling van steeds ‘slimme’ keukenapparatuur. De kookplaat met geïntegreerde afzuiging, geïntroduceerd door Bora in 2007, is tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar de innovaties gaan verder dan dat. Denk aan ovens met voorgeprogrammeerde recepten, koelkasten die bijhouden wat erin zit en wanneer het op is, en koffiezetapparaten die uw favoriete koffie onthouden. Dit soort innovaties maken het koken en het beheren van uw keuken niet alleen eenvoudiger maar ook een stuk leuker.

kasten

De populariteit van hoge kasten

Een andere trend die we in 2023 zien, is de toenemende populariteit van hoge kasten die tot aan het plafond reiken. Dit is een opvallende trend, aangezien de afgelopen jaren de nadruk lag op minimalisme en minder kasten. Maar deze hoge kasten bieden veel voordelen: ze geven extra opbergruimte en geven de keuken een luxe, op maat gemaakte uitstraling. Bovendien kan de ruimte boven de kasten, die vaak onbenut blijft, nu effectief worden gebruikt.

keukentrends 2023

Greige: de nieuwe neutrale kleur

Zoals we al eerder noemden, worden kleuren geïnspireerd door de natuur steeds populairder in de keuken. Een van deze kleuren is greige, een combinatie van grijs en beige. Deze kleur heeft de koelte van grijs, maar brengt ook de warmte van beige met zich mee, waardoor het een zacht en warm effect aan de keuken geeft. Greige is zeer veelzijdig en kan zowel in moderne als in traditionele keukens worden gebruikt.

Conclusie

De keukentrends van 2023 zijn divers en opwindend. Of u nu de voorkeur geeft aan een modern, minimalistisch ontwerp, of een warme, gezellige ruimte, er is iets voor iedereen. Van slimme apparaten tot hoge opbergkasten en natuurlijk geïnspireerde kleuren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Back To Top